2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Datulių pyragas

Jo receptą radau internete, pabandžiau kepti, visiems labai patiko. Mes pyragą ragavom su vaniliniais ledais.


Pyragui reikia:

        2 didelių  kriaušių
        250 ml vandens
        1 stiklinė džiovintų datulių
        1 šaukštelis kepimo miltelių datulėms ir 1.5 šaukštelio pyragui į tešlą
        300 g  rudojo cukraus
        2 kiaušinių
        150 g   miltų
        60 g sviesto
        1 šaukštelis imbiero miltelių, jų berkit būtinai, nes labai praturtina pyrago aromatą ir skonį

Žingsnis po žingsnio imamės darbo:

     1. Į puodą supilame vandenį, suberiame datules, įdedame 1 šaukštelio kepimo miltelių ir nemaišydami 5 minutes verdame.


     2. Išvirtas datules nukeliame nuo ugnies, sutriname trintuvu, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome kol sviestas ištirpsta. Masę atvėsiname iki kambario temperatūros.


     3. Į datulių masę įmušame kiaušinius,  cukrų, beriame miltus, kepimo miltelius, imbiero miltelius,  viską gerai išmaišome.
    4. Skardą ištepame sviestu, geriau kepti silikoninėje skardoje, nes tada ir sviesto nereikia ir pyragas  neprilimpa prie dugno.
     5. Ant skardos dugno išdėliojame nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, ant jų pilame tešlą.






 6. Šauname pyragą į įkaitintą iki 190C temperatūros orkaitę ir kepame 40 minučių.

     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą