Datulių pyragas
Jo receptą
radau internete, pabandžiau kepti, visiems labai patiko. Mes pyragą ragavom su vaniliniais ledais.
Pyragui reikia:
2 didelių kriaušių
250 ml
vandens
1 stiklinė džiovintų datulių
1 šaukštelis kepimo miltelių datulėms ir 1.5 šaukštelio pyragui į tešlą
300 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
150 g miltų
60 g sviesto
1 šaukštelis imbiero miltelių, jų berkit
būtinai, nes labai praturtina pyrago aromatą ir skonį
Žingsnis po
žingsnio imamės darbo:
1. Į puodą supilame vandenį, suberiame
datules, įdedame 1 šaukštelio kepimo miltelių ir nemaišydami 5 minutes verdame.
2. Išvirtas datules nukeliame nuo ugnies,
sutriname trintuvu, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome kol sviestas ištirpsta. Masę
atvėsiname iki kambario temperatūros.
3. Į datulių masę įmušame kiaušinius, cukrų, beriame miltus, kepimo miltelius, imbiero miltelius, viską gerai išmaišome.
4. Skardą ištepame sviestu, geriau kepti
silikoninėje skardoje, nes tada ir sviesto nereikia ir pyragas neprilimpa prie dugno.
5. Ant skardos dugno išdėliojame nuluptas ir
skiltelėmis supjaustytas kriaušes, ant jų pilame tešlą.
6. Šauname pyragą į
įkaitintą iki 190C temperatūros orkaitę ir kepame 40 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą