Fetos sūrio pyragas su saulėje
džiovintais pomidorais
Tai mano šeimos mėgstamiausias pyragas.
Jį iškepti labai paprasta, užima nedaug laiko.
Receptą
sugalvojau pati, per keletą kartų pavyko jį patobulinti. Šis recepto
variantas - pats geriausias, daug kartų išbandytas, bet jeigu norėsit improvizuoti, visada galite tai daryti.
Jei būsit
pavargę po darbų, pyragą iškept tikrai ne problema, tik reikia iš anksto
pasirūpinti, kad šaldytuve būtų fetos ir saulėje džiovintų pomidorų.
Pyragui reikės:
300
g fetos sūrio
450 g varškės
2 kiaušinių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 saulėje džiovinti pomidorai ( jeigu
juos labai mėgstat, galite įdėti ir daugiau, jeigu turit pomidorus aliejuje, jie irgi tinka)
1 šaukštelis smulkintų bazilikų lapelių,
žiemą dedu džiovintus
Sauja smulkintų petražolių
1 šaukštelis kvapniųjų pipirų
druskos, tik nepersūdykite,
nes fetos sūris ir taip sūrus, tai kartais druskos ir nereikia
1.5 pakelio šaldytos bemeilės tešlos
2 šaukštai sezamo sėklų
1 kiaušinio užtepti pyrago viršų
1. Varškę, fetos sūrį, du kiaušinius, alyvuogių
aliejų sudedame į dubenį ir viską gerai sumaišome.
2. Į varškę beriame žalumynus, pipirus,
sudedame smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, viską gerai
išmaišome.
3. Skardą ištepame aliejumi, išklojame skardą
sluoksniuota tešla, taip, kad ant skardos kraštų tešlos liktų. Iš tešlos padarome tarsi dubenėlį.
4. Ant tešlos sukrečiame jau paruoštą varškės
ir fetos sūrio masę, iš likusios tešlos padarome tinklelį.
5. Pyragą aptepame plaktu kiaušiniu ir
pabarstome sezamo sėklomis.
6. Pyragą šauname į įkaitintą iki 190C temperatūros
orkaitę, kepame 1 valandą
Patiekiame
pyragą su pomidorų salotomis: pomidorus
supjaustome kubeliais, pagardiname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir
bazilikų lapeliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą