2015 m. vasario 21 d., šeštadienis

Fetos sūrio pyragas su saulėje džiovintais pomidorais




Tai mano šeimos mėgstamiausias pyragas.
Jį iškepti labai paprasta, užima nedaug laiko. 
Receptą sugalvojau pati, per keletą kartų pavyko jį patobulinti. Šis recepto variantas - pats geriausias, daug kartų išbandytas, bet jeigu norėsit improvizuoti, visada galite tai daryti.
Jei būsit pavargę po darbų, pyragą iškept tikrai ne problema, tik reikia iš anksto pasirūpinti, kad šaldytuve būtų fetos ir saulėje džiovintų pomidorų.

 Pyragui reikės:
       300 g fetos sūrio
       450 g varškės
       2 kiaušinių
       2 šaukštų alyvuogių aliejaus
       4 saulėje džiovinti pomidorai ( jeigu juos labai mėgstat, galite įdėti ir daugiau, jeigu turit pomidorus aliejuje, jie irgi tinka)
       1 šaukštelis smulkintų bazilikų lapelių, žiemą dedu džiovintus
       Sauja smulkintų petražolių
       1 šaukštelis kvapniųjų pipirų
       druskos, tik nepersūdykite, nes fetos sūris  ir taip sūrus, tai kartais druskos ir nereikia
      1.5 pakelio šaldytos bemeilės tešlos
       2 šaukštai sezamo sėklų
       1 kiaušinio užtepti pyrago viršų


   1. Varškę, fetos sūrį, du kiaušinius, alyvuogių aliejų  sudedame į dubenį ir  viską gerai sumaišome.


   2. Į varškę beriame žalumynus, pipirus, sudedame smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, viską gerai išmaišome.


  3. Skardą ištepame aliejumi, išklojame skardą sluoksniuota tešla, taip, kad ant skardos kraštų tešlos liktų. Iš tešlos padarome tarsi dubenėlį.


  4. Ant tešlos sukrečiame jau paruoštą varškės ir fetos sūrio masę, iš likusios tešlos padarome tinklelį.


  5. Pyragą aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome sezamo sėklomis.
  6. Pyragą šauname į įkaitintą iki 190C temperatūros orkaitę, kepame 1 valandą


  


Patiekiame pyragą su pomidorų salotomis:  pomidorus supjaustome kubeliais, pagardiname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir bazilikų lapeliais.





       

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą