Keptas kepenėlių paštetas
Ieškojau Velykoms kepenėlių pašteto recepto ir radau šį,
keptą kepenėlių paštetą Beatos receptų knygoje. Pabandžiau iškepti.Man jis labai patiko.
Jis kepamas
ir paruošiamas labai lengvai ir greitai. Jį galima tepti ant duonos, mes valgom
su apelsinų džemu ir skrebučiais, marinuotom vynuogėm.
Paštetui
reikės:
1 svogūno
30 g sviesto arba 3 šaukštai aliejaus
600 g vištos kepenėlių
200 ml 35% riebumo grietinėlės
3 kiaušinių
0.5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
Druskos ir pipirų
Į paštetą galima įdėti džiovintų
spanguolių arba razinų (prieš tai jas
nuplauname vandeniu, nusausiname ir apvoliojame miltuose, apvoliotos jos nenuskęsta į dugną)
Žingsnelis po žingsnelio darbuojamės:
Žingsnelis po žingsnelio darbuojamės:
1. Į
kombainą arba trintuvą sumetame vištos kepenėles, prieš tai jas nuplauname ir nupjaustome plėveles.
2. Smulkiai sukapotą svogūną apkepiname ant sviesto arba aliejaus.
3. Pakepintą
svogūną sudedame į kombainą su kepenėlėmis ir viską gerai sumalame iki košės
konsistencijos.
4. Į sutrintas kepenėles dedame kiaušinius, pilame grietinėlę, suberiame prieskonius ir viską gerai
išmaišome.
5. Kai
masė paruošta, dedame džiovintus vaisius.
6. Masę
supilame į išteptą sviestu skardą ir šauname į įkaitintą iki 160C temperatūros orkaitę, kepame 1.5 valandos.
7. Iškepusį
paštetą atvėsiname ir kokiom 6 valandom įdedam į
šaldytuvą.
Aš dažniausiai paštetą patiekiu su apelsinų
uogiene arba keptais obuoliais. Galima paštetą užtepti ant skrebučių. Labai
skanu su marinuotom vynuogėm.
Marinuotų
vynuogių ir apelsinų džemo receptus rasite mano dienoraštyje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą