2015 m. vasario 20 d., penktadienis

Keptas kepenėlių paštetas


 Ieškojau Velykoms kepenėlių pašteto recepto ir radau šį, keptą kepenėlių paštetą Beatos receptų knygoje. Pabandžiau iškepti.Man jis labai patiko. 
Jis kepamas ir paruošiamas labai lengvai ir greitai. Jį galima tepti ant duonos, mes valgom su apelsinų džemu ir skrebučiais, marinuotom vynuogėm.


Paštetui reikės:
        1 svogūno
        30 g sviesto arba 3 šaukštai aliejaus
        600 g vištos kepenėlių
        200 ml 35% riebumo grietinėlės
        3 kiaušinių
        0.5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
        Druskos ir pipirų
      Į paštetą galima įdėti džiovintų spanguolių  arba razinų (prieš tai jas nuplauname vandeniu, nusausiname ir apvoliojame miltuose, apvoliotos  jos nenuskęsta į dugną)

Žingsnelis po žingsnelio darbuojamės:

1. Į kombainą arba trintuvą sumetame vištos kepenėles, prieš tai jas nuplauname ir nupjaustome plėveles.
2. Smulkiai sukapotą svogūną  apkepiname ant sviesto arba aliejaus.
3. Pakepintą svogūną sudedame į kombainą su kepenėlėmis ir viską gerai sumalame iki košės konsistencijos.
4. Į sutrintas kepenėles dedame kiaušinius, pilame grietinėlę, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
5.  Kai masė paruošta, dedame džiovintus vaisius.
6. Masę supilame į išteptą sviestu skardą ir šauname į įkaitintą iki 160C temperatūros orkaitę,  kepame 1.5 valandos.
7. Iškepusį paštetą atvėsiname ir  kokiom 6 valandom įdedam į šaldytuvą.



     Aš dažniausiai paštetą patiekiu su apelsinų uogiene arba keptais obuoliais. Galima paštetą užtepti ant skrebučių. Labai skanu su marinuotom vynuogėm.


Marinuotų vynuogių ir apelsinų džemo receptus rasite mano dienoraštyje.
    


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą