Sveikuoliški batonėliai
Batonėlius mielai
valgo mano vaikai, įdedu jiems į mokyklą, kaip užkandį arba pati valgau per
priešpiečius su arbata. Jei sportuojat, jie tikrai pravers, nes juose gausu baltymų.
Siūlau pabandyti
pasigaminti, tikrai nenusivilsit, o ir darbo nėra labai daug. Paprasta, skanu, sveika.
Batonėliams reikės:
2 stiklines avižinių dribsnių
1 stiklinė išlukštentų
saulėgrąžų
1 stiklinė moliūgo sėklų
1 stiklinė sezamo sėklų
100 g sviesto
6 šaukštai medaus
8 šaukštai rudojo cukraus
1/3 stiklinės riešutų
sviesto (dažniausiai imu žemės riešutų sviestą, bet galima naudoti migdolų arba anakardžių)
1stiklinė džiovintų spanguolių (vietoje spanguolių galit dėti jūsų mėgstamus džiovintus
vaisius: razinas, abrikosus, obuolius)
Imamės darbo:
1. Į skardą supilame
visus sausus produktus ir pakepiname iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 20-25 min. Kas 5 minutes atverkit orkaitės dureles ir
pamaišyti, kad viskas apskrustų tolygiai. Stebėkit, kad nesudegtų.
Pakepintus sausus produktus suberiame į dubenį.
Pakepintus sausus produktus suberiame į dubenį.
2. Verdame
karamelę: statome puodą ant mažos ugnies, dedame sviestą, cukrų, medų, riešutų
sviestą ir maišome, verdame apie 5 minutes, kol cukrus ištirpsta ir masė pasidaro vienalytė.
3. Karštą masę pilame
ant paskrudintų sausų produktų, sudedame džiovintus vaisius, viską gerai išmaišome.
4. Skardą išklojame
kepimo popieriumi, pilame masę ir vienodai paskleidžiame. Batonėliai visai gerai
sustingsta ir kambario temperatūroje.
5. Kai masė sustingsta, pjaustome norimo dydžio
batonėliais .Kiekvieną galima suvynioti į kepimo popierių. Batonėlius galima laikyti sandarioje dėžutėje apie 4 savaites. Mes suvalgome
labai greit, tad ir laikyti netenka.
Puikus ir sveikas
užkandis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą