2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Sveikuoliški batonėliai


Batonėlius mielai valgo mano vaikai, įdedu jiems į mokyklą, kaip užkandį arba pati valgau per priešpiečius su arbata. Jei sportuojat, jie tikrai pravers, nes juose gausu baltymų.
Siūlau pabandyti pasigaminti, tikrai nenusivilsit, o ir darbo nėra labai daug. Paprasta, skanu, sveika.
Batonėliams reikės:

2 stiklines avižinių dribsnių
1 stiklinė išlukštentų saulėgrąžų
1 stiklinė moliūgo sėklų
1 stiklinė sezamo sėklų
100 g sviesto
6 šaukštai medaus
8 šaukštai rudojo  cukraus 
1/3 stiklinės riešutų sviesto (dažniausiai imu žemės riešutų sviestą, bet galima naudoti  migdolų arba anakardžių)
1stiklinė džiovintų spanguolių (vietoje spanguolių galit dėti jūsų mėgstamus džiovintus vaisius: razinas, abrikosus, obuolius)

Imamės darbo:
1. Į skardą supilame visus sausus produktus ir pakepiname iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje,  apie 20-25 min. Kas 5 minutes atverkit orkaitės dureles ir pamaišyti, kad viskas apskrustų tolygiai. Stebėkit, kad nesudegtų.
Pakepintus sausus produktus suberiame į dubenį.
2. Verdame karamelę: statome puodą ant mažos ugnies, dedame sviestą, cukrų, medų, riešutų sviestą ir maišome, verdame apie 5 minutes, kol cukrus ištirpsta ir masė pasidaro vienalytė.
3. Karštą masę pilame ant paskrudintų sausų produktų, sudedame  džiovintus vaisius, viską gerai išmaišome.
4. Skardą išklojame kepimo popieriumi, pilame masę ir vienodai paskleidžiame. Batonėliai visai gerai sustingsta ir kambario temperatūroje.


5. Kai  masė sustingsta, pjaustome norimo dydžio batonėliais .Kiekvieną galima suvynioti į kepimo popierių. Batonėlius galima  laikyti  sandarioje dėžutėje apie 4 savaites. Mes suvalgome labai greit, tad ir  laikyti netenka.
Puikus ir sveikas užkandis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą