Pasiilgau
draugų, kurie gyvena visai šalia, planuoju juos pasikviesti, ruošiu lengvą
vakarienę.
Kepsiu savo mėgstamą baklažanų apkepą,o desertui skanausim
vanilinį pudingą su apelsinais ir juodaisiais serbentais.
Baklažanų apkepas
2 vidutinio dydžio baklažanai
4 pomidorai
4 rutulėliai
mocarelos (perkų mocarelą skystyje)
250 ml pomidorų tyrės. Pomidorų tyrę galima paruošti ir
namie: 4 vidutinio dydžio pomidorus sutrinu trintuvėje su trupučiu druskos,šaukšteliu cukraus, žiupsneliu
kvapniųjų pipirų ir sauja bazilikų lapelių.
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
1. Baklažanus supjaustome apie 0.5 cm storio žiedeliais, juos
išdėliojame ant lentelės, apibarstome druska, paliekame pastovėti apie 20
minučių. Druska ištraukia iš baklažanų kartumą. Po to baklažanus nusausiname
servetėle, kad neliktų druskos. Dedame kepti į sausą keptuvę, šiek tiek apkepame
iš abiejų pusių. Taip kepamas baklažanas suminkštėja.
2. Apkeptus baklažanus sudėliojame į skardą, kurioje kepsime
apkepą.
3. Ant baklažanų dedame žiedeliais supjaustytą mocarelos sūrį
ir pomidorus.
4. Ant susluoksniuoto apkepo užpilame pomidorų tyrę.
5. Kepame apie 30 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Prieš
baigiant kepti, apkepo paviršių apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar
kepame apie 10 min, kol sūris gražiai apskrus.
Apkepą mes valgome su itališka duona ir užgeriame taure
balto itališko vyno.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą