2015 m. vasario 4 d., trečiadienis


 Pasiilgau draugų, kurie gyvena visai šalia, planuoju juos pasikviesti, ruošiu lengvą vakarienę.
Kepsiu savo mėgstamą baklažanų apkepą,o desertui skanausim vanilinį pudingą su apelsinais ir juodaisiais serbentais.

Baklažanų apkepas

2 vidutinio dydžio baklažanai
4 pomidorai
4 rutulėliai  mocarelos (perkų mocarelą skystyje)
250 ml pomidorų tyrės. Pomidorų tyrę galima paruošti ir namie: 4 vidutinio dydžio pomidorus sutrinu trintuvėje su trupučiu druskos,šaukšteliu cukraus, žiupsneliu kvapniųjų pipirų ir sauja bazilikų lapelių.
100 g tarkuoto fermentinio sūrio

1. Baklažanus supjaustome apie 0.5 cm storio žiedeliais, juos išdėliojame ant lentelės, apibarstome druska, paliekame pastovėti apie 20 minučių. Druska ištraukia iš baklažanų kartumą. Po to baklažanus nusausiname servetėle, kad neliktų druskos. Dedame kepti į sausą keptuvę, šiek tiek apkepame iš abiejų pusių. Taip kepamas baklažanas suminkštėja.
2. Apkeptus baklažanus sudėliojame į skardą, kurioje kepsime apkepą.
3. Ant baklažanų dedame žiedeliais supjaustytą mocarelos sūrį ir pomidorus.


4. Ant susluoksniuoto apkepo užpilame pomidorų tyrę.
5. Kepame apie 30 minučių iki  210 laipsnių temperatūros  įkaitintoje orkaitėje. Prieš baigiant kepti, apkepo paviršių apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar kepame apie 10 min, kol sūris gražiai apskrus.  



Apkepą mes valgome su itališka duona ir užgeriame taure balto itališko vyno.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą