2015 m. vasario 26 d., ketvirtadienis


Šokoladiškiausias keksas



Kai pirmą kartą ragavau šitą keksą, jo skonis buvo stipriai šokoladinis, saldumas susipynęs su kartumu, tarsi valgytum juodą šokoladą.

Reikės:
       2 stiklinė džiovintų datulių
       150 ml karšto vandens
       200 g sviesto
       4 kiaušiniai
       2 stiklinės cukraus
       1stiklinė tikros kakavos miltelių
       1stiklinė miltų
       vanilės
       100 g juodojo šokolado
       2 šaukšteliai kepimo miltelių




1. Datules sukapojame peiliu, užpilame jas karštu vandeniu, įberiame šaukštelį kepimo miltelių, statome puodą ant mažos ugnies ir maišydami kaitiname. Mišinio nereikia užvirinti. Kada datulės  sušyla, į datules  dedame gabaliukais supjaustytą sviestą, nuolat maišome, kol sviestas ištirps.




2. Kai sviestas ištirps, puodą nukeliame nuo ugnies ir leidžiame mišiniui pastovėti 30 minučių.

3. Atvėsusį datulių mišinį  triname mediniu šaukštu, kol pasidaro vientisa masė.



4. Į datulių masę beriame cukrų, kakavą, įmušame kiaušinius ir maišome, suberiame miltus ir 1 šaukštelį kepimo miltelių.Viską gerai išmaišome.

5. Skardą išklojame sviestiniu popieriumi, sukrečiame tešlą, šauname skardą iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 valandą.
 Ar jau iškepė, galima patikrinti įbedant į pyragą degtuką. Jei ištraukiame jį švarų, neaplipusį tešla, jis iškepęs.
6. Iškepusį ir atvėsusį pyragą, apibarstykite kakavos milteliais.

Pyragas skanus ragauti prie arbatos, prie kavos ar desertinio vyno.Jo šokoladinis skonis ilgai lieka jūsų burnoje.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą