Šokoladiškiausias keksas
Kai pirmą kartą ragavau šitą keksą, jo skonis buvo
stipriai šokoladinis, saldumas susipynęs su kartumu, tarsi valgytum juodą
šokoladą.
Reikės:
2 stiklinė džiovintų datulių
150 ml karšto vandens
200 g sviesto
4 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
1stiklinė tikros kakavos miltelių
1stiklinė miltų
vanilės
100 g juodojo šokolado
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1. Datules sukapojame peiliu, užpilame
jas karštu vandeniu, įberiame šaukštelį kepimo miltelių, statome puodą ant
mažos ugnies ir maišydami kaitiname. Mišinio nereikia užvirinti. Kada datulės sušyla,
į datules dedame gabaliukais supjaustytą sviestą, nuolat maišome, kol sviestas
ištirps.
2. Kai sviestas ištirps, puodą nukeliame nuo ugnies ir
leidžiame mišiniui pastovėti 30 minučių.
3. Atvėsusį datulių mišinį triname mediniu šaukštu, kol
pasidaro vientisa masė.
4. Į datulių masę beriame cukrų, kakavą, įmušame kiaušinius ir maišome, suberiame miltus ir 1 šaukštelį kepimo miltelių.Viską gerai išmaišome.
5. Skardą išklojame sviestiniu popieriumi, sukrečiame
tešlą, šauname skardą iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1
valandą.
Ar jau iškepė, galima patikrinti įbedant į pyragą degtuką. Jei ištraukiame jį švarų, neaplipusį tešla, jis iškepęs.
6. Iškepusį ir atvėsusį pyragą, apibarstykite kakavos
milteliais.
Pyragas skanus ragauti prie arbatos, prie kavos ar
desertinio vyno.Jo šokoladinis skonis ilgai lieka jūsų burnoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą