Bandelės su cinamonu
Šiandien kepu bandeles su aguonom ir
cinamonu. Iškepti jas labai paprasta, tešlą pagaminti užtrunka neilgai.
Tešlai mus reikės:
100 g sviesto
2 stiklinės pieno
¾ stiklinės cukraus
6 stiklinės miltų
1 šaukštelis druskos
3 šaukšteliai sausų mielių
1. Į puodą supilame pieną, beriame cukrų
ir druską, kaitiname ant nedidelės kaitros, kai pienas sušyla, nukeliame puodą
nuo viryklės ir maišome kol cukrus ištirpsta.
2. Ištirpiname sviestą, jį supilame į
pieną.
3. Į pieno ir sviesto pravėsusį mišinį
suberiame mieles, maišome kol jos ištirpsta.
4. Beriame miltus, rankomis minkome tešlą.
Minkyti reikia apie 10 minučių. Gerai išminkyta tešla nebekimba prie
rankų, pasidaro švelni.
5. Išminkytą tešlą uždengiame drobule ir
pastatome šiltai. Tešla kildinasi apie 1.5 valandos.
6. Kai tešla išrūgsta, ją išverčiame ant
stalo ir dar kartą suminkome. Šį kartą minkyti reikia labai neilgai.
7. Padalinam tešlą į dvi dalis. Iš vienos kepsim bandeles su
cinamonu, iš kitos su aguonomis.
8. Iškočiojame gabalą tešlos, iškočiotos tešlos storis yra apie
6-7 mm. Ant iškočiotos tešlos tepame minkštą sviestą (reiks apie 20 gr vienam
gabalui aptepti), barstome aguonas ir cukrų. Aguonų ir cukraus imkite pagal
poreikį, jei norite daugiau aguonų, imkit daugiau, jei mažiau, imkit mažiau.
9. Tešlą suvyniojame į ritinėlį, užspaudžiame
kraštus. Pailgą ritinėlį supjaustome apie 2cm pločio gabalais. Juos guldome į
sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Bandeles prieš kepant būtina aptepti
plaktu kiaušiniu.
10. Kepame apie 30-40 min iki 200 temperatūros
įkaitintoje orkaitėje
11. Antrą tešlos gabalą darome su
cinamonu, darome taip pat, kaip ir su aguonomis.
Iš šio kiekio produktų iškepiau gardžias 35
bandeles.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą