2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Bandelės su cinamonu




Šiandien kepu bandeles su aguonom ir cinamonu. Iškepti jas labai paprasta, tešlą pagaminti užtrunka neilgai.

Tešlai  mus reikės:

100 g sviesto
2 stiklinės pieno
¾ stiklinės cukraus
6 stiklinės miltų
1 šaukštelis druskos
3 šaukšteliai sausų mielių

1. Į puodą supilame pieną, beriame cukrų ir druską, kaitiname ant nedidelės kaitros, kai pienas sušyla, nukeliame puodą nuo viryklės ir maišome kol cukrus ištirpsta.
2. Ištirpiname sviestą, jį supilame į pieną.
3. Į pieno ir sviesto pravėsusį mišinį suberiame mieles, maišome kol jos ištirpsta.
4. Beriame miltus, rankomis minkome tešlą. Minkyti reikia apie 10 minučių. Gerai išminkyta tešla nebekimba prie rankų, pasidaro švelni.
5. Išminkytą tešlą uždengiame drobule ir pastatome šiltai. Tešla kildinasi apie 1.5 valandos.
6. Kai tešla išrūgsta, ją išverčiame ant stalo ir dar kartą suminkome. Šį kartą minkyti reikia labai neilgai.
7. Padalinam tešlą į dvi dalis. Iš vienos kepsim bandeles su cinamonu, iš kitos su aguonomis.
8. Iškočiojame gabalą tešlos, iškočiotos tešlos storis yra apie 6-7 mm. Ant iškočiotos tešlos tepame minkštą sviestą (reiks apie 20 gr vienam gabalui aptepti), barstome aguonas ir cukrų. Aguonų ir cukraus imkite pagal poreikį, jei norite daugiau aguonų, imkit daugiau, jei mažiau, imkit mažiau.
9. Tešlą suvyniojame į ritinėlį, užspaudžiame kraštus. Pailgą ritinėlį supjaustome apie 2cm pločio gabalais. Juos guldome į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Bandeles prieš kepant būtina aptepti plaktu kiaušiniu.
10. Kepame apie 30-40 min iki 200 temperatūros įkaitintoje orkaitėje
11. Antrą tešlos gabalą darome su cinamonu, darome taip pat, kaip ir su aguonomis.

Iš šio kiekio produktų iškepiau gardžias 35 bandeles.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą