2015 m. vasario 8 d., sekmadienis



Trinta brokolių sriuba

Šiandien pietums lengvai paruošiama, bet labai soti brokolių sriuba su namie kepta duona.
Brokoliai labai naudinga, greitai paruošiama daržovė. Juos galima valgyti troškintus, žalius arba kaip salotas. Brokoliai yra skanus garnyras prie žuvų ar mėsos patiekalų.
Sriubą galima patiekti labai įvairiai: su kepintom migdolų drožlėm, su keliais brokolių žiedyno gabalėliais arba žiupsneliu tarkuoto griujerio sūrio. Aš šiandien sriubą pagardinau kapotom petražolėm ir Duka (receptą rasite prie pagardų)




      100 g poro
      1    svogūnas
      50 g sviesto
      800 g  žiedinio kopūsto
      400 g brokolių
      1 l vištienos sultinio
      Druskos,pipirų
      300 ml grietinėlės

1. Porą ir svogūną supjaustyti plonomis juostelėmis ir 4-5 minutes troškinti svieste. Troškiname tame puode, kuriame virsime sriubą. 
2. Suberti žiedinio kopūsto žiedynus, supilti vištienos sultinį, užvirti ir 25 minutes virti nustačius nedidelę kaitrą.
3. Suberti brokolio žiedynus ir virti dar 8 minutes (svarbiausia nepervirti, nes tada sriuba bus murzinai žalios spalvos)


4. Baigiant virti, sriubą pagardinti druska ir pipirais, sutrinti trintuvu, įpilti grietinėlės ir pakaitinti iki virimo.

Sriubą mes valgom su itališka duona,o šiandien valgėm su namie kepta duona.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą