Trinta brokolių sriuba
Šiandien pietums lengvai paruošiama, bet labai soti brokolių sriuba su namie
kepta duona.
Brokoliai labai naudinga, greitai paruošiama daržovė. Juos galima valgyti
troškintus, žalius arba kaip salotas. Brokoliai yra skanus garnyras prie žuvų ar
mėsos patiekalų.
Sriubą galima patiekti labai įvairiai: su kepintom migdolų drožlėm, su
keliais brokolių žiedyno gabalėliais arba žiupsneliu tarkuoto griujerio sūrio. Aš šiandien sriubą pagardinau kapotom petražolėm ir Duka (receptą rasite prie pagardų)
100 g poro
1 svogūnas
50 g sviesto
800 g žiedinio kopūsto
400 g brokolių
1 l vištienos sultinio
Druskos,pipirų
300 ml grietinėlės
1. Porą ir
svogūną supjaustyti plonomis juostelėmis ir 4-5 minutes troškinti svieste. Troškiname tame puode, kuriame virsime sriubą.
2. Suberti
žiedinio kopūsto žiedynus, supilti vištienos sultinį, užvirti ir 25 minutes
virti nustačius nedidelę kaitrą.
3. Suberti
brokolio žiedynus ir virti dar 8 minutes (svarbiausia nepervirti, nes tada
sriuba bus murzinai žalios spalvos)
4. Baigiant
virti, sriubą pagardinti druska ir pipirais, sutrinti trintuvu, įpilti
grietinėlės ir pakaitinti iki virimo.
Sriubą mes
valgom su itališka duona,o šiandien valgėm su namie kepta duona.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą