2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

Duka


Jos receptą radau televizijos laidoje, tikrai vertėjo pasigaminti. Pagaminta ji gali stovėti sandariai uždarytam inde gan ilgai.
Duka – tai riešutų ir prieskonių mišinys. Naudojamas pagal norą ir fantaziją. Aš juo gardinu trintas sriubas, barstau ant salotų. O duoną pamirkius į alyvuogių aliejų ir į duką, tikras skanumėlis.

      0.5 stiklinė lazdyno riešutų
      1 stiklinė  migdolų riešutų
      2 šaukštai kuminų sėklų
      1 šaukštai kaledros sėklų
      1.5 šaukštelis pankolio sėklų
      2 šaukštelis juodųjų  sezamų sėklų

  1. Migdolus suberiame į skardą, kepame iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
  2. Lazdyno riešutus suberiame į kitą skardą, kepame orkaitėje apie 20 minučių. Apskrudusius riešutus išimame iš orkaitės, beriame į dubenį, uždengiame dangčiu ir gerai papurtome. Taip purtant nusilupa riešutų luobelės.
  3. Visus riešutus ir prieskonius beriame į smulkintuvą ,dedame žiupsnelį druskos ir viską sutriname iki smulkių grūdelių.
  4. Suberiame į sandarų indą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą