Duka
Jos receptą
radau televizijos laidoje, tikrai vertėjo pasigaminti. Pagaminta ji gali
stovėti sandariai uždarytam inde gan ilgai.
Duka – tai riešutų
ir prieskonių mišinys. Naudojamas pagal norą ir fantaziją. Aš juo gardinu trintas
sriubas, barstau ant salotų. O duoną pamirkius į alyvuogių aliejų ir į duką, tikras skanumėlis.
0.5 stiklinė lazdyno riešutų
1 stiklinė migdolų riešutų
2 šaukštai kuminų sėklų
1 šaukštai kaledros sėklų
1.5 šaukštelis pankolio sėklų
2 šaukštelis juodųjų sezamų sėklų
1. Migdolus suberiame į skardą, kepame iki
200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
2. Lazdyno riešutus suberiame į kitą skardą, kepame orkaitėje apie 20 minučių. Apskrudusius riešutus išimame iš
orkaitės, beriame į dubenį, uždengiame dangčiu ir gerai papurtome. Taip purtant nusilupa riešutų
luobelės.
3. Visus riešutus ir prieskonius beriame
į smulkintuvą ,dedame žiupsnelį druskos ir viską sutriname iki smulkių grūdelių.
4. Suberiame į sandarų indą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą