Močiutės mieliniai blynai
Vaikystėje
šiuos blynus močiutė kepdavo per
Užgavėnes, mielėmis pakvipdavo visi namai, blynų prikepdavo tiek, kad užtekdavo
ir kaimynų vaikams, ir namiškiams. Pūpsodavo kalnas blynų ant stalo, o mes vienas po
kito valgydavom su braškių uogiene arba obuoliene.
Ir dabar,
per Užgavėnes, visada kepu mielinius blynus, iškepti juos labai paprasta, o ir
produktų reikia visai nedaug.
Iš tokio kiekio tešlos iškepsit tikrai daug blynų, jei turit obuolių, nepatingėkit išsivirti
obuolienės arba galit valgyti su
cinamonu, mano vaikai valgo su cukrumi.
Blynams reikės:
600 ml šilto vandens
3 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
10 g sausų mielių
750 g miltų
1 kiaušinio
30 ml degtinės (jei neturit galima pilti
romo arba brendžio)
Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Iš tokio kiekio tešlos iškepsit tikrai daug blynų, jei turit obuolių, nepatingėkit išsivirti obuolienės arba galit valgyti su cinamonu, mano vaikai valgo su cukrumi.
Imamės
darbo:
1. dubenį
supilame šiltą vandenį, suberiame mieles, cukrų, druską, maišome kol mielės ir cukrus ištirps.
2. Įmušame kiaušinį ir beriame miltus, maišome viską su mediniu šaukštu.
3. Miltų dedu
tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo, nepadarykit per skystos, nes tada
kepant blynai prisigeria labai daug aliejaus. Kai miltus išmaišome, supilame degtinę.
4. Tešla
paruošta, uždengiame skepeta ir pastatome šiltai, kad tešla pakiltų. Tai trunka apie 1.5 valandos.
5. Išrūgusi
tešla padidėja dvigubai, visame paviršiuje matosi akutės.
6. Paruoštą
tešlą dar kartą gerai išmaišome šaukštu. Ji yra tąsi, pakėlus šaukštą tysta.
7. Į keptuvę
pilame aliejaus, dedame po šaukštą tešlos, kepame kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Valgykit į
sveikatą ir draugus neužmirškit pavaišint. O jeigu liks, blynai ryte ir šalti
prie kavos skanūs.
Jei norėsit
išsivirti obuolienės, supjaustykit nuluptus obuolius mažais kubeliais (apie 20
nedidelių obuolių), sudėkit juos į puodą, įberkit 150 g cukraus, palikit
puode pastovėti apie 2 valandas. Tada puodą dedat ant mažos ugnies ir verdate
apie 50 minučių, kol obuoliai ištiš. Baigiant virti įberkit šaukštelį cinamono
ir 1 citrinos žievelę su sultimis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą