2015 m. vasario 18 d., trečiadienis


Paprikų užkandėlė


Paprikų nemėgstu ir žinau, kad daugelis jų negali valgyti, nes jos blogai virškinamos.
Šį receptą pamačiau televizijos laidoje, mane suintrigavo  derinys: keptos  paprikos su ančiuviais.
Šiandien ruošiau vakarienę ir norėjau pagaminti greitai paruošiamą, bet gardų ir paprastą užkandį .Ir žinot, mane nustebino šis patiekalas, lėkštėje neliko nė vienos puselės, buvo tikrai skanu.
Valgėm jas su mano kepta duona.

Taigi prie darbo....

      2 didelės raudonos paprikos (iš jų paruošiau užkandį 6 žmonėms) 
      Kaparėlių
      4 skiltelės česnako
      50 ml tyro alyvuogių aliejaus
      Ančiuvių

Ančiuvius perku žuvies parduotuvėje "Šiaurės jūra“, ten jie ne tokie sūrūs, mėsingi, skanūs.

1. Paprikas nuplauname, padaliname į keturias dalis, išimame sėklaskiltes.
2. Česnaką smulkiai sukapojame ir sumaišome su aliejumi.
3.  Į skardą, aš imu stiklinį indą kepimui, sudedame paprikos ketvirčius, į vidų pilame po šaukštą česnakinio alyvuogių aliejaus, užbarstome kaparėlius (jų nereikia daug, po  4-6), uždedame  ant kiekvieno ketvirčio  po 2 ančiuvius.


4. Šaumame į įkaitintą iki 200C temperatūros orkaitę ir kepame 25 minutes.
5. Valgome šiek tiek pravėsusias arba šaltas.




Buvo skanu, valgė visi, netgi tie, kurie paprikų nevalgo.

          


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą