Paprikų užkandėlė
Paprikų
nemėgstu ir žinau, kad daugelis jų negali valgyti, nes jos blogai virškinamos.
Šį receptą
pamačiau televizijos laidoje, mane suintrigavo
derinys: keptos paprikos su
ančiuviais.
Šiandien
ruošiau vakarienę ir norėjau pagaminti greitai paruošiamą, bet gardų
ir paprastą užkandį .Ir žinot, mane nustebino šis patiekalas, lėkštėje neliko nė
vienos puselės, buvo tikrai skanu.
Valgėm jas
su mano kepta duona.
Taigi prie
darbo....
2 didelės raudonos paprikos (iš jų
paruošiau užkandį 6 žmonėms)
Kaparėlių
4 skiltelės česnako
50 ml tyro alyvuogių aliejaus
Ančiuvių
Ančiuvius
perku žuvies parduotuvėje "Šiaurės jūra“, ten jie ne tokie sūrūs, mėsingi, skanūs.
1. Paprikas
nuplauname, padaliname į keturias dalis, išimame sėklaskiltes.
2. Česnaką
smulkiai sukapojame ir sumaišome su aliejumi.
3. Į
skardą, aš imu stiklinį indą kepimui, sudedame paprikos ketvirčius, į vidų
pilame po šaukštą česnakinio alyvuogių aliejaus, užbarstome kaparėlius (jų nereikia daug, po 4-6), uždedame ant kiekvieno ketvirčio po 2 ančiuvius.
4. Šaumame
į įkaitintą iki 200C temperatūros orkaitę ir kepame 25 minutes.
5. Valgome
šiek tiek pravėsusias arba šaltas.
Buvo skanu, valgė visi, netgi tie, kurie paprikų nevalgo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą